Trollenes Badeland

I Trollenes rike er det mange ukjente perler som trollene har skapt opp gjennom tidene. Ett av disse er ”kulpene”. Her bruker trollmor å vaske klær, koke mat, bader trollungene eller helst alt samtidig.

Ønsker du å være med på en spennende reise til trollenes badeland å få mulighet til å bade i trollmor sine kjeler, hoppe fra stup eller skli på steinsklie? Vi viser deg hvor det er og samtidig kan du få servert Trollmat fra Furkunnjmat og litt underholdning fra en trollstemt gitar i søget fra Foldas stryk og gjel. Velkommen skal dere være ti Trollenes rike.

Book Now!

Trollhøtta

Like ved foten av Trollenes rike i Helgetunmarka ligger vår utleiehytte Trollhøtta. Rett utenfor hyttedøra starter en masse flotte turmuligheter både om sommeren når fuglene synger sin sommersang fra furu og bjørk og om vinteren når snøen slår mot vinduene og rypene kakler i liene.

Trollhøtta er en 82m2 tradisjonell stavlafthytte med badstu og peis og innendørs utedo. Her er det fokus på kos og hygge. Er du lei av mas og fjas kan du komme hit for å senke skuldrene litt. Her er det verken tv, oppvaskmaskin, stereoanlegg eller varmepumper. Her er knitter fra peisen, yatzi-terningen som ruller over bordet og naturens egne lyder dominerende. Det skal nevnes at det har vært hørt troll noen ganger, men sånn må man bare regne med her.

Fra Trollhøtta er det kort avstand til Langvatnet hvor du kan låne båt eller kano og fiske en bedre kveldsmat. Her er også flotte omgivelser rundt gapahuken med bålkos eller badeliv.

Hytta har 10 soveplasser fordelt på 3 soverom og hems. Flott hytte for en eller to familier, vennegjengen eller alle andre. Det er bilveg helt frem til hytta hele året.

Velkommen til Trollhøtta som ligger ved porten til Trollheimen.


Book Now!

Vår i Trollheimen

Er du en av dem som plutselig har blitt for gammel til å bli med på Friluftskolen Småtrolluka iTrollheimen men ønsker gjerne å være med på ett opplegg i sommer?

12-15 Juli arrangerer iTrollheimen nå en tur til «Trollheimen’s hjerte». Denne ekspedisjonen starter ved Gråhaugen i Folddalen. Vi skal padle innover Gråsjøen og inn til det vakreste Trollheimen har å by på. På denne turen er hovedfokuset rett og slett å Oppdage Trollheimen ved å Oppleve den. Målet er en øy på et vann som ligger midt i Trollheimen.

Det som skiller denne turen fra campen under Småtrolluka er at dette er for de som vil oppleve neste steg på Trollheimsstigen. Her må vi bære egen sekk med forsyninger og alt av utstyr. Turen er mer krevende med tanke på dette, men opplevelsene gjør at vi glemmer sekken. Hovedfokuset er å oppleve Trollheimen med strå i munnen og bare leve i naturen. Her tar vi dagene som de kommer.

Høydepunkter:
– Padle Gråsjøen
– Istidsvandring i Svartåmoen
– Overnatting ved Folddalsvikingenes Høvdingesete.
– Fisking i elv og vann
– Besøke gamle seterplasser
– Ligge under åpen himmel enten ved gammel samegamme eller ved Herbrandbua.
– Utforske området bak en av Foldalens store fossefall
– Plante hver sitt flagg på «Trollheimens hjerte»